Om oss

Vi som ligger bakom den här sidan är samtliga erfarna företagare som genom åren byggt upp, drivit och sålt verksamheter inom olika branscher. Man kan säga att vi är typiska exempel på personer som har lyckats. Men, det vore också att fara med viss osanning.

Allting har inte gått på räls. Vi har misslyckats med extremt mycket, vi har gått på nitar och ramlat ner i olika falluckor. Det har understundom gjort ont och skillnaden mellan oss och andra är att vi lärt oss av misstagen. Vi har borstat av oss, vi har satt plåster på såren och hoppat upp på hästryggen igen. För att lyckas måste man våga misslyckas.

Ambitionen med den här sidan är dock att du som läsare ska få en enklare väg. Vi ska ge tips, goda råd och visa upp vilka misstag som är vanliga – och som du således ska undvika. Vilken marknadsföring är bäst, vilken typ av ekonomisk hjälp – bokföring, redovisning, moms och så vidare – behöver du och hur ska man ställa sig till exempelvis anställningar; när är det läge att gasa och när ska man bromsa? Vi kommer att titta närmare på olika scenarion inom företagande som man vanligen stöter på.

Utöver detta ska vi även trycka på vikten av offervilja. Man måste ge allt för att hamna högt upp. Ingenting kommer gratis. Världens bästa idé kan i fel händer bli en ren katastrof. Hur mycket kan – och vill – du offra för att lyckas? En sak står klar: det blir knappast någon golf i sommar om du ska satsa på ditt nya företag. Det kan du spela, hur mycket du vill, när pensionen närmar sig och du njuter av att titta på ditt konto.