Aktieägaravtal som är noga formulerat

Med hjälp av ett aktieägaravtal kan båda parterna känna sig trygga och ha full vetskap gällande hur alla möjliga händelser ska lösas, nu och i framtiden.

Hur ska en utdelning fördelas? Vad händer om företaget går i konkurs? Hur löser man behovet av ett extra tillskott i kassan? Dessa och många fler frågor ingår i ett aktieägaravtal. Ett avtal som du som blivande aktieägare ska underteckna, tillsammans med företaget som du köper aktierna i.

Genom att ha ett noga formulerat aktieägaravtal kan du som aktieägare, och du som bolagets representant, gå till avtalet för att läsa hur alla möjliga händelser ska lösas. Utan att några eventuella konflikter kommer att uppstå. Det är en trygghet och något som gör att företaget får en smidigare och enklare tillvaro. Samtidigt som du som aktieägare slipper överraskningar.

Hjälp med att skriva ett aktieägaravtal

Om du som företag behöver hjälp med att skriva ett aktieägaravtal så finns det mycket duktiga experter på aktieägaravtal att tillgå. Juridiskt kunniga personer som vet precis vad som ska stå i ett avtal och hur just ditt företags avtal kan behöva skrivas. Det är förvisso avtal som oftast ser likadana ut. Men det kan ändå skilja sig lite åt på några punkter.

Däremot kan det ske att ett aktieägaravtal behöver korrigeras och ändras efter en tid. Kanske är det nya punkter som ska tillkomma eller så kan det vara förändringar i omvärld, produkter eller upplägg som gör att nya aktieägare behöver få ett avtal som skiljer sig mot det gamla.