Få hjälp med bokföring i Stockholm

Med nya, smarta bokföringsprogram kan man sköta sin egen bokföring, men det krävs ändå tid och kunskaper för att få det rätt direkt. Anlita en seriös bokföringsbyrå i Stockholm istället.

Du sparar både tid och energi på att låta proffs sköta bokföringen åt dig. Förr eller senare måste du annars lära dig lite mer om debet och kredit om du ska bokföra själv. Det är bättre att allt blir rätt från början, och proffs gör jobbet på en bråkdel av tiden som det skulle ta för dig. Välj exempelvis en bokföringsbyrå i Stockholm som inte bara sköter bokföringen, utan som också kan ge dig goda råd när det gäller skatt och bokslut.

Full kontroll men mindre bekymmer

Köper du en tårta, vill du att den ska smaka bra. Du behöver inte veta det exakta receptet för att njuta av den. Om du inte gillar att baka är receptet onödigt vetande. Lite så är det även med bokföring. Om du vet på ett ungefär hur det ska vara, får du den rätta assistansen från en bokföringsbyrå, och du har full kontroll på din ekonomi. Du får löpande rapporter och kan själv kontrollera hur de sköter bokföringen. Du får också mycket mindre bekymmer och slipper göra onödiga fel om du lämnar jobbet till proffs.

Revisorn vet vilka skatteregler som gäller och hur mycket utdelning man får ta ut i ett aktiebolag. Detta är regler och bestämmelser som ändras ibland, och det ingår i jobbet på en bokföringsbyrå att hålla reda på sådant. Arbetsgivaravgifter ändras också ibland, och så är det också med exempelvis bilförmåner, traktamenten och avdragsgilla belopp för representation. Slipp alla funderingar och lämna över ansvaret för att bokföringen blir rätt.

En rådgivare och ett bollplank

När du tänker investera i större maskiner, får du inte göra avdrag för hela kostnaden på en gång. Maskinen bokas in som en tillgång och sedan gör man en årlig avskrivning på den, allt eftersom den minskar i värde. Man kan välja om man vill skriva av 20 procent årligen, eller 30 procent på restvärdet varje år. I det första fallet är maskinen avskriven på fem år, men i det andra fallet kommer man inte ner på noll. När maskinen är avskriven kan du plocka bort den ur bokföringen. Då kan du sälja den för det värde den faktiskt har för en användare. Bokföringstips, avdrag att göra, bidrag att söka, allt tipsar bokföringsbyrån om.